enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,3990
EURO
47,0931
ALTIN
4.371,00
BIST
10.558,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
34°C
İstanbul
34°C
Açık
Salı Açık
36°C
Çarşamba Açık
38°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
33°C

Aynı kadınla evlenen iki kardeşten ‘Gururluyuz’ açıklaması

Aynı kadınla evlenen iki kardeşten ‘Gururluyuz’ açıklaması
Advert
20.07.2025 13:35
0
A+
A-

Hindistan’da Geleneksel Poliandri Düğünü

Hindistan’ın Sirmaur bölgesindeki Shillai köyünde yaşayan Hatti kabilesinden iki kardeş, geleneklerine uygun olarak aynı kadınla evlendi. Gelin Sunita Chauhan ve damatlar Pradeep ve Kapil Negi, bu kararı tamamen kendi özgür iradeleriyle aldıklarını belirttiler.

12 Temmuz’da başlayan düğün üç gün sürdü. Shillai köyünde yapılan tören, geleneksel şarkılar ve danslarla şenlendirildi. Düğünün görüntüleri kısa sürede internette büyük ilgi gördü.

NDTV’nin haberine göre, Kunhat köyünden olan gelin Sunita Chauhan, bu geleneği bildiğini ve hiçbir baskı altında olmadığını söyledi.

“Gurur Duyduğumuz İçin Açıkça Yaptık”

Damatlardan Pradeep, “Bu geleneği kamuoyu önünde uyguladık çünkü gurur duyuyoruz. Ortak bir karardı,” dedi. Kapil ise, “Yurtdışında yaşıyor olabilirim ama bu evlilik, eşimize sevgi, destek ve istikrar sağlayarak bir aile olmamızı sağlıyor,” diye ekledi.

Artık Daha Gizli Yapılıyor

Himachal Pradesh ve Uttarakhand sınırında yaşayan Hatti topluluğu, yaklaşık üç yıl önce “Planlanmış Kabile” statüsüne kavuştu. Bu toplulukta yüzyıllardır poliandri geleneği uygulanıyor. Ancak kadınların artan eğitim seviyesi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle bu tür evlilikler giderek azalıyor.

“Jodidara” olarak bilinen bu evlilik türü, Himachal Pradesh gelir yasalarında kabul ediliyor. Trans-Giri bölgesindeki Badhana Köyü’nde son altı yılda beş benzer evlilik kayıtlara geçti.

Yaşlıların söylediğine göre, bu evlilikler artık daha gizli yapılıyor ve toplumda kabul görse de sayıları oldukça azaldı.

Toprak Bölünmesini Önlemek İçin

Uzmanlar, poliandri geleneğinin kökeninde, atalardan kalma tarım arazilerinin bölünmesini engellemek olduğunu düşünüyor. Kendriya Hatti Samiti’nin genel sekreteri Kundan Singh Shastri, bu geleneğin binlerce yıl önce büyük ailelerin topraklarını korumak için ortaya çıktığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.