DOLAR
32,2816
EURO
34,9608
ALTIN
2.450,25
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B-‘ye düşürdü

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B-‘ye düşürdü
Advert
09.07.2022 00:57
2.071
A+
A-
Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B-‘ye düşürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B’ye indirdi. Görünümünü ise “negatif” olarak teyit etti. Şirket şubat ayında da Türkiye’nin kredi notunu BB-‘den B+’ya düşürmüştü.

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B-‘ye düşürdü

Fitch Ratings, Türkiye kredi notunu B+’dan B-‘ye düşürdü

Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu düşürdüğünü açıkladı. Fitch Türkiye’nin kredi notunun düşmesinde Türk Lirasında yaşanan değer kaybının önemine dikkat çekti.

“BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR”

Fitch’in yaptığı değerlendirmede kredi notunun düşürülmesine ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Artan geriye dönük endeksleme riskleri ve döviz kuru geçişkenliğinin hem hız hem de büyüklük olarak artması nedeniyle liranın ek değer kaybetmesi nedeniyle yörüngesi oldukça belirsizliğini koruyor.” Kuruluş, 2022’de yıllık enflasyonun ortalama yüzde 71,4’e çıkacağını tahmin ettiklerini de açıkladı.

ŞUBATTA DA KREDİ NOTUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Fitch 12 Şubat’ta aldığı karar ile Türkiye’nin kredi notunu BB-‘den B+’ya indirdiğini, görünümünü ise “negatif” olarak teyit ettiğini açıklamıştı. Fitch bu tarihte yayımladığı raporda, “daha sık ve yoğun politika odaklı” finansal stres dönemlerinin, Türkiye’de yüksek enflasyonu, düşük dış likiditeyi ve zayıf politika güvenilirliği açısından kırılganlıkları artırdığını belirtmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.