enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,4953
EURO
43,6195
ALTIN
3.996,86
BIST
9.078,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Tüpraş’a alternatif su kaynağı aranıyor

Tüpraş’a alternatif su kaynağı aranıyor
Advert
18.03.2025 11:03
5
A+
A-

Sakarya’nın içme suyunun %90’ını sağlayan Sapanca Gölü, kirlilik ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Özellikle yaz aylarında su seviyesinin alarm verici düzeylere düşmesiyle sıkça gündeme gelen gölden su kullanan kurumlar ve kullandıkları su miktarının net olarak bilinmemesi, gölün geleceğiyle ilgili planlama yapmayı zorlaştırıyor.

Bu önemli konuyu gündeme getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, “TÜPRAŞ ve PETKİM, Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının neredeyse yarısı kadar suyu tüketiyor” diyerek uyarıda bulunmuştu.

Altuğ’un bu açıklamalarının ardından Sakarya Valiliği harekete geçti. 2025 yılı İl Kuraklık Kriz Merkezi toplantısında Sapanca Gölü’nün mevcut durumu ve gelecekte karşılaşabileceği riskler değerlendirildi. Vali Rahmi Doğan başkanlığındaki toplantıda, Sapanca Gölü’ne yıllık ortalama 185 milyon metreküp su girişi olduğu, Adapazarı ve Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacı için toplamda 97,3 milyon metreküp su kullanıldığı ve buna ek olarak Tüpraş’ın yılda 3,8 milyon metreküp proses suyu çektiği, bu durumun gölün su dengesini olumsuz etkilediği belirtildi.

Toplantıda alınan karara göre, Tüpraş’ın Sapanca Gölü’nden çektiği proses suyu, alternatif kaynaklardan sağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.